Det siger andre om mig

Mindful moving forløb:

Der er mange øvelser, der på en stille og rolig måde, kan lindre de smerter, jeg har 24/7. Der var mange aha-oplevelser og flere af øvelserne laver jeg nu hver dag.

Min tilgang til smerter var før: Ignorer og fortsæt….. eller kiropraktor/massør…… eller (stærk) smertestillende medicin. Nu tænker jeg først på, om der er en/flere øvelser, der kan hjælpe lige nu og her.

Jeg har fået flere øvelser, der lindrer. Forløbet har vist mig, at det ikke behøver være så svært at få en mindre smertefuld hverdag.

Det var dejligt med hjemmeopgaverne, så jeg ikke glemte dèt, jeg havde lært. Det gjorde, at jeg huskede på, at det ikke kun var de timer, vi var sammen, jeg skulle bruge dem men også i hverdagen.

Jeg er også blevet mere opmærksom på, hvordan jeg sidder (ved skrivebord/pc) og hvordan jeg bærer mit hoved.

Malene er som underviser rolig og afslappet og god til at forklare.

Heidi Bille, ejer af Dolphin Consult.

_____________________________________________________________________________________________________

”Mindful moving forløbet har givet mig mere fokus på grundighed og ro i mine daglige øvelser. Jeg er blevet mere opmærksom på, at jeg kan gøre meget mere for min krop de dage, det er værst med min ryg eller mine skuldre. Jeg prøver at lytte mere til, hvad kroppen har brug for i stedet for, hvad jeg har planlagt at gøre dagen før.

Det var dejligt med hjemmeopgaverne. Det holdt èn til ilden og var medvirkende til, at jeg fik gjort noget godt for kroppen.

Malene har en utrolig nærværende, rolig og opmærksom måde at undervise på. Hun sørger for at alle er med og tager desuden hensyn til hver enkelt deltagers forudsætninger og baggrunde. Hun har desuden et dejligt musikvalg og man mærker virkelig, at hun er meget grundig i alle sine øvelser og ved en masse om dèt, hun underviser i. Jeg kan varmt anbefale hende som underviser.”

Sussie Skousen, musiker og musikunderviser.

______________________________________________________________________________________________________

”Hele forløbet har været godt. Opbygningen, størrelsen på holdet, opbygningen af dagens program/temaer, delingen af erfaringer, veksling mellem musik og stilhed, afspænding som lydfil, oversigt over øvelserne og logbog. Måske kunne jeg godt have brugt en reminder evt. på sms engang i mellem – blot fordi al begyndelse er svær.

Oplæggene i starten af dagen virkede fine og satte rammen for dagen. Det var dejligt, at det blev italesat, at vi sammen skulle undersøge dagens emne.

Jeg har fået en kropslig opmærksomhed med mig fra kurset. Jeg gik ind i forløbet med et forholdsvist lavt smerteniveau. Alligevel har selve oplevelsen af smerterne ændret sig, fordi jeg har fået nogle fysiske og mentale øvelser, som jeg kan bruge, når jeg oplever et tiltag af smerter.

I starten var hjemmeopgaverne et slag med hammeren, fordi det hele tiden var noget, jeg glemte, men da jeg accepterede at gøre det på min måde, fungerede de som en fin opmærksomhed på kroppen.

Malene er en behagelig underviser, som ser alle i rummet, justerer øvelser og bevægelser, så alle kan være med. Hun er ærlig og oprigtig interesseret i mig som person.”

Karina Byrialsen Fragtrup
Kommunikationsnørd og iværksætterentusiast
________________________________________________________________________________________________________

 

”Det vigtigste, jeg tager med mig fra forløbet, er bevidstgørelsen af egne vaner og at de er svære at ændre. Bevidstgørelsen har dog gjort, at jeg er blevet bedre til at tage pauser og bede om hjælp fx på jobbet.

Hjemmeopgaverne har betydet, at jeg har fået fokus på vaner og ændring af vaner er jævnligt dukket op i bevidstheden.

Oplæggene oplevede jeg som god information til, det der skulle ske efterfølgende.

Malene har en rolig måde at undervise på. Hun er dygtig, rolig og behagelig.”

Alis Andersen

________________________________________________________________________________________________________

Ergonomisk vejledning:

“Ved den ergonomiske vejledning oplevede jeg, at der blev lyttet og set og at selv små ting havde betydning. Jeg fik en opmærksomhed på indretningen, som jeg ikke havde før og fandt ud af, at det er vigtigt at give sig tid til tingene og tage det med ro.

At være opmærksom på signalerne fra kroppen og sørge for at bevæge mig var en af de gennemgående ting, som jeg efterfølgende har forsøgt at integrere.

Jeg fik konkrete ideer til ændringer i de forskellige arbejdssituationer, jeg befinder mig i i løbet af en arbejdsdag:

  • Ved computeren, som jeg sidder ved en del af dagen,
  • Løfteteknik, som afhjælper uhensigtsmæssige stillinger, når jeg slæber mit it-udstyr og svinger det op på cyklen.
  • At sidde på en måde, hvor jeg både kan vise filmklip på laptoppen til en personalegruppe og samtidig bruge tastaturet uden at skævvride og belaste ryggen.

Det har været til stor hjælp i min hverdag efterfølgende.

Jeg kan varmt anbefale en ergonomisk konsultation med Malene.”

Jette Maria Hansen, Støttekoordinator og Marte Meo Terapeut, BUF (Børne- og ungdomsforvaltningen Københavns Kommune.)

________________________________________________________________________________________________________

“Via den ergonomiske konsultation fandt jeg ud af, at det er bedre ofte at skifte stilling end at sidde i samme “korrekte” stilling hele dagen.

Jeg blev også opmærksom på og mere bevidst om, hvordan jeg sidder og hvordan mine arbejdsredskaber – herunder, stol, bord, skærm, tastatur m.m. – er indstillet.

Min bevidsthed omkring arbejdsstillinger og dårlige vaner blev øget. Jeg havde inden vejledningen haft en længere periode med ømme skuldre og nakke, som jeg egentlig troede skyldtes dårlig søvn, men efter mine arbejdsstillinger blev ændret, har jeg ikke haft problemer med nakke og skuldre. Jeg vil tro, at det skyldes, at jeg har fået indstillet stol, bord, skærm og tastatur så det passer præcist til mig.

Det er tydeligt, at Malene er en kompetent ergonomisk vejleder. Desuden gav Malene mig nogle meget simple huskeregler, som gør at jeg selv fremover kan indrette min arbejdsplads.”

Helle Q. Joensen, Praktik- og uddannelsesvejleder, Røde Kors.