Kropsbehandlinger

Ønsker du at gøre noget ved dine smerter, så de ikke fylder så meget i din hverdag?

 • Døjer du med smerter i ryg, nakke og skuldre?
 • Vil du have kompetent hjælp til at gøre noget ved det?
 • Vil du lære, hvad du selv kan gøre i hverdagen, for at smerterne ikke kommer til at fylde det hele?
 • Er du klar til at tage de første små skridt mod et liv med færre smerter?

Med en psykomotorisk kropsbehandling bliver du mere bevidst om dine spændings-mønstre og hvad du kan gøre ved dem. Du får også øget dit fokus på, hvad du kan tilføre eller ændre i din hverdag for at mindske dine smerter og hvad det er i din hverdag, der er med til at forværre dem. Sammen undersøger vi, hvad det er, der hindrer dig i at leve et liv med færre smerter. Den psykomotoriske kropsbehandling giver dig et pusterum fra smerterne. Jeg hjælper dig med at zoome ind på din krop og lytte til, hvad den fortæller dig.
Du får også nogle helt konkrete redskaber til, hvad du selv kan gøre for at forebygge smerter derhjemme. Det kan være fysiske øvelser, opmærksomhedsopgaver, fokuspunkter m.m. eller en kombination af dem.

Den psykomotoriske kropsbehandling fremmer den del af vores autonome nervesystem, som skaber ro og hvile i kroppen. Ro/hvile systemet fremmer bl.a. det dybe åndedræt, som medvirker til at afbalancere nervesystemet og sænke smerte-niveauet. Det er den del, vi ofte ikke ofrer nogen særlig opmærksomhed i hverdagens mange aktiviteter.

Måske kender du til det med lige at skulle nå en masse eller en deadline, før du giver dig selv lov til at slappe af? Eller at du fortæller dig selv, at du burde gøre noget andet som f.eks. motionere mere, lave flere øvelser, lære mindfulness mm ..……… Og måske kender du også til den dårlige samvittighed, som følger efter, når du alligevel ikke fik det gjort? Eller frustrationerne over at du ikke har tid til at gøre noget ved ubehaget og smerterne lige nu?

Hos mig handler det ikke om alt dèt, du burde gøre eller ikke gøre. Det handler om at give dig og din krop tid og ro til i trygge rammer og med kompetent hjælp at finde ud af, hvad det er, kroppen fortæller dig – altså afkode de signaler den kommer med. Det handler også om i dit tempo at se på hvilke tiltag, der i din hverdag kan være med til at lindre dine smerter. Jeg hjælper dig med det både med blide og kærlige skub men også med en blid insisterende vedholdenhed, så du ikke slipper de ændringer, du ønsker at lave i dit liv.

Kropsbehandlingen foregår i et samspil mellem os og tager udgangspunkt i, hvordan din krop har det, hvad der rører sig hos dig den pågældende dag og hvad det er din krop har brug for. Sammen sporer vi os ind på, hvad det er, der er med til at øge dine smerter, så du fremadrettet har mulighed for at forebygge og tage smerterne i opløbet.

Den psykomotoriske kropsbehandling giver dig mulighed for i trygge rammer

 • at forebygge smerter ved at afkode kroppens signaler
 • at få mere ro i kroppen i hverdagen
 • at opdage/genopdage dine ressourcer
 • at ændre vaner i hverdagen og holde fast i dem
 • at blive bedre til at tage vare på dig selv

Det praktiske og hvordan foregår en psykomotorisk kropsbehandling:

En psykomotorisk kropsbehandling hos mig foregår i en klinik på Nørrebro. Behandlingen foregår på briks og uden på tøjet. Du får mest ud af behandlingen, hvis du kommer i afslappet ”bevægetøj” eller tager det med, så du kan skifte til det, når du kommer.

Den første behandling er på 1 time og 15 minutter. Den indledes med en samtale om, hvad der rører sig hos dig og i din krop. Du får også information om, hvordan behandlingen kommer til at foregå, så du kan føle dig i trygge rammer og hænder.

Herefter får du en kropsbehandling på hele kroppen, da smerter èt sted i kroppen kan forårsage spændinger et andet sted i kroppen. Undervejs iagttager jeg kroppens reaktioner og vi kan være i dialog om, hvad du mærker og oplever. Behandlingen afsluttes med en samtale, hvor vi samler op på oplevelser og tanker, du fik undervejs i behandlingen. Vi samler også op på, hvad der rører sig hos dig efter behandlingen. Vi aftaler evt. nogle enkle og konkrete øvelser, som du kan prøve af inden du går. Øvelserne kan være fysiske. Det kan også være opmærksomhedsøvelser eller fokuspunkter i din hverdag. Små ting, som kan have stor betydning for din oplevelse af smerterne.

I løbet af et psykomotorisk kropsbehandlingsforløb kan vi også komme ind på emner som åndedræt, spændingsmønstre, hverdagsbelastninger, accept, grounding m.m.

Ønsker du det, kan behandlingen kombineres med et besøg på din arbejdsplads, hvor vi sammen kigger på, hvordan du bruger din krop på arbejdet.

Inden du går ud af døren efter en behandling, er det vigtigt for mig, at du føler dig set, hørt og mødt i de ting, der er vigtige for dig den pågældende dag.

Jeg kan ikke love dig et quick fix og kan ikke love dig en forandring efter èn behandling. Typisk kommer klienterne i starten 1 gang hver uge eller hver anden uge og efterfølgende en gang om måneden. Men vi er alle forskellige og derfor aftaler vi sammen, hvad der passer til dig.

 • Ønsker du med små skridt og min kompetente og blide støtte at gøre noget ved dine smerter og oplevelsen af dem?
 • Er du parat til at tage det første lille skridt mod et liv med færre smerter?

Så kontakt mig på tlf.: 26 24 09 44

Eller send mig en mail på: mjthorup@webspeed.dk

Priser:

Første gang på 1 time og 15 minutter 750 kr. Herefter 600,- pr. gang for 1 time. Tider aftaler vi, så de passer til dit liv.